Blog: van Folia Orthica Symposium naar Orthica Health Science Congres

Door: Andrea van Vuuren, Scientific Educator en voedingskundige bij Orthica

Het is alweer 23 jaar geleden dat ik solliciteerde bij Orthica. Orthica was toendertijd (in 1994) een pionier in hoog gedoseerde voedingssupplementen. Ik was als rechtgeaarde diëtist wel een beetje sceptisch over dit ‘orthomoleculaire’ concept en weet nog goed dat ik als een soort voorbereiding op mijn sollicitatiegesprek het tweede Folia Orthica Symposium bezocht. Het leek mij een goede manier om een indruk te krijgen van de hoofdsponsor achter dit evenement. Ik was positief verrast en diep onder de indruk, niet alleen van de kwaliteit van de sprekers en het kennisniveau, maar ook van de gepassioneerde mensen die daar werkten. Het viel me op dat er absoluut geen sprake was van een ‘alternatieve sfeer’ maar dat er een brug gebouwd werd tussen de reguliere en de complementaire aanpak. Dat vond ik als regulier opgeleide diëtist een aanstekelijk streven; daar wilde ik ook aan meewerken. En zo geschiede… Op mijn 1e werkdag kreeg ik te horen dat ik direct aan de slag kon met de organisatie van het volgende Folia Orthica Symposium, dat zou plaatsvinden op 17 juni 1995. Mijn toenmalige collega die verantwoordelijk was voor dit evenement zou met zwangerschapsverlof gaan en droeg de organisatie over aan mij. Het kostte niet veel tijd om erachter te komen dat dit jaarlijkse symposium de passie van het merk Orthica weerspiegelde; gezondheid bevorderen door gedegen kennis over voeding en suppletie te delen met anderen.

Lees hier verder op de website van het nieuwe Orthica Health Science Congres.