Verstoringen in de dunne darm

Systeemdenken bij verstoringen in de dunne darm: over de relatie tussen verteren, absorptie, het microbioom en het immuunsysteem

Een goede anamnese en kennis van de dynamiek van de vertering zijn van belang bij de behandeling van verstoringen in de dunne darm, zoals de ziekte van Crohn, SIBO en glutenintolerantie. In deze Expert Clinic leer je van Drs. Anna Kruyswijk hoe je deze verstoringen in een breder perspectief plaatst, zodat je doelgericht te werk kunt gaan. Ze gaat op heldere manier in op de diagnose, de achterliggende mechanismen en het behandelplan. Waarbij ze aspecten als de biologische klok, voedings- en eetgewoonten, het microbieel evenwicht en omgevings- en genetische factoren in ogenschouw neemt. Kortom; je leert welke stappen er nodig zijn om evenwicht in het systeem terug te brengen.

Aansluitend vertaalt Andrea van Vuuren de aanpak van systeemdenken door naar bruikbare suppletie-adviezen in de praktijk. Haar focus ligt op aanvulling bij malabsorptie en de ondersteuning van de vertering, het immuunsysteem en het darmmicrobioom. Ze bespreekt ook aan aantal adviesmaterialen van Orthica. Dit geeft houvast voor de keuze van voedingssupplementen voor je cliënten en inzicht in de gebruikswijze en dosering.

Voor wie? Gezondheidsprofessionals (artsen, therapeuten, diëtisten, etc)
Wanneer? 
Woensdag 26 september
Hoe laat? 16.00 uur- 21.30 uur
Waar? Breukelen Hotel Van der Valk
Door wie? Drs. Anna Kruyswijk (arts, n.p) en Andrea van Vuuren
Accreditatie?
Accreditatie voor de Expert Clinic is aangevraagd bij NVVM, MBOG, KTNO (LVNG, VBAG en BATC), AVIG en Stichting ADAP.
Inschrijven? Dat kan hier of mail naar educatie@atrium-innovations.nl