De vrouwelijke hormonale balans

De vrouwelijke hormonale balans in de huidige maatschappij

In de afgelopen decennia is de vrouw zich meer gaan focussen op opleiding en carrière. Dat is goed voor haar maatschappelijk positie, maar kan in combinatie met bijvoorbeeld de zorg voor een gezin stress opleveren die van invloed is op haar hormoonbalans. Ze schopt als het ware haar oerritme in de war en dat kan leiden tot hormonale disbalans en stressklachten. Dat stelt bestseller auteur en Vlaamse natuurgeneeskundige Leen Steyaart die al meer dan 25 jaar ervaring heeft op dit gebied. Vanuit haar eigen, brede visie illustreert Leen op deze Kennisdag hoe maatschappelijke ontwikkelingen van invloed kunnen zijn op het hormonale systeem van de vrouw, met name tijdens de overgang. Waarbij ze stilstaat bij de valkuilen die er vooral bij laatste twee generaties vrouwen kunnen zijn. Ze geeft niet alleen een nieuwe kijk op het ontstaan van stressgerelateerde klachten, maar beantwoordt ook de vraag hoe de werkende vrouw met haar oerritme goed overweg kan in de huidige tijd.

Leen Steyaert is gespecialiseerd in vrouwelijke hormonen en schreef meerdere boeken over de vrouwelijke hormonale (dis)balans, waaronder de bestseller Stralend door de menopauze. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in de natuurgeneeskunde, staat bekend als de eerste Vlaamse menopauzeconsulente. Als natuurgeneeskundige helpt zij het zelfhelend vermogen van de vrouw te optimaliseren vanuit een holistische benadering. Als één van de eersten past ze een unieke vorm van borstweefseltherapie toe. VLOW® is een geregistreerde naam en methode die staat voor Veno Lymfatische Optimalisatie van Weefsel en is een nieuwe behandeltechniek die speciaal voor vrouwenborsten ontwikkeld is.

Natuurlijke vermindering stressklachten
Door in te gaan op de werking van specifieke nutriënten in het lichaam , legt Scientific Educator en voedingsdeskundige Lianne Maan verbanden tussen lichaamsprocessen, de hormonale balans en gezondheid. Lianne legt uit welke nutriënten ondersteuning kunnen geven bij het herstel van de natuurlijke balans, hoe ze werken in het lichaam en wat de wetenschappelijke onderbouwing hiervoor is.

Praktische inzichten
Aansluitend zal AOV Product Specialist Sandra Happe ingaan op de toepassing van deze adviezen in de orthomoleculaire praktijk. U krijgt  ruimte voor het stellen van vragen en voor het delen van ervaringen. Zodat u bruikbare handvatten en inzichten krijgt die u helpen om uw cliënten advies te geven.

Voor wie? Gezondheidsprofessionals (artsen, therapeuten, diëtisten, etc)
Wanneer?
Vrijdag 26 oktober
Hoe laat? 9.00 uur- 12.45 uur
Waar? Hotel van der Valk, Breda
Door wie? Leen Steyaert, Lianne Maan en Sandra Happe
Accreditatie?
Voor deze dag is accreditatie aangevraagd bij: MBOG, KTNO (LVNG, VBAG en BATC), NWP, VNT, en NVVM. We sturen u naderhand een certificaat per post.
Kosten? De kosten voor de Kennisdag bedragen € 30,00 p.p. inclusief handout. U ontvangt van ons een gezonde ontbijt- en lunchbox. Volgt u een speciaal dieet? Geef het aan ons door bij uw inschrijving. Bij annulering van uw inschrijving binnen 10 dagen voor aanvang van de Orthomoleculaire Kennisdag verlenen wij geen restitutie.
Inschrijven?  kan hier of mail naar educatie@atrium-innovations.nl