Symposium 2017

25ste Folia Orthica Symposium in teken van Personalized Nutrition

Met als speciale gastspreker André Kuipers, arts en astronaut

(C) Speakers Academy - Walter Kallenbach

© Speakers Academy - Walter Kallenbach

Donderdag 21 september 2017 is een bijzondere dag. Voor de 25ste keer wordt het Folia Orthica Symposium  georganiseerd. Om er een knallend symposium van te maken, hebben we een zeer actueel thema bedacht: personalized nutrition. Gedurende de dag vertellen interessante en deskundige sprekers over personalized nutrition. En als klap op de vuurpijl wordt deze feestelijke dag afgesloten met een boeiende lezing door André Kuipers.

Personalized nutrition: voor buik en brein
Voeding en voedingsadviezen worden steeds persoonlijker en op maat aangeboden: personalized nutrition. Er zijn aanwijzingen dat een persoonlijk voedings- en suppletieadvies een (positieve) invloed kan hebben op de buik (maag, darm, lever) én het brein. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de darm en het microbioom een grote invloed hebben op de hersenen. De aandacht voor de darm in relatie tot ziekten zoals autisme, ADHD, depressie en Alzheimer is groot. Voeding, medicijnen en suppletie behoren tot factoren die direct of via de darm invloed op het brein kunnen hebben. 90% van de communicatie vanuit de darm loopt immers naar het brein.

Gepersonaliseerde voeding steeds beter mogelijk
Vanuit de oude geneeswijze Ayruveda is er veel bekend over het belang van persoonlijke voeding. Inmiddels heeft ook de westerse wereld begrepen dat er wat betreft voeding geen one size fits all-aanpak bestaat. Ieder mens reageert anders op bepaalde voeding, maar ook op medicijnen en de combinatie van die twee. Technische ontwikkelingen zorgen ervoor dat gepersonaliseerde voeding steeds beter mogelijk wordt. Een goede anamnese mag hierbij uiteraard niet ontbreken.

Mogelijkheden van gepersonaliseerde voeding
De toepassing van personalized nutrition voor de buik en het brein lijkt dus uitkomst te bieden. Tijdens het 25ste Folia Orthica Symposium worden de mogelijkheden van gepersonaliseerde voeding  vanuit diverse invalshoeken behandeld. Op deze dag onderzoeken we met u de rol van gepersonaliseerde voeding in het ontstaan van psychische klachten. Kunnen op de persoon afgestemde voeding en suppletie een rol spelen in de behandeling? Hoe is het mogelijk om de wetenschappelijke kennis om te zetten in toepassingen in de praktijk? Het zijn relevante vragen die uitnodigen tot het delen van kennis.

Gevarieerd programma
Al 25 jaar brengen wij wetenschap en praktijk bij elkaar. Maar dit jaar gaan we nog een stap verder en reiken we zelfs tot in de ruimte. Onze speciale gastspreker André Kuipers komt vanuit zijn rol als arts vertellen over de invloeden vanuit de ruimte op het lichaam, waaronder voeding. Daarnaast komen de volgende onderwerpen en sprekers aan bod:

  • de ontwikkelingen en de toekomst omtrent het microbioom (Prof. dr. ir. Ger Rijkers)
  • de rol van probiotica bij depressie (Drs. Nina Weiss)
  • de relatie tussen suppletie en optimaal cognitief en affectief functioneren (Laura Steenbergen, PhD)
  • het centrale thema personalized nutrition (Dr. ir. Ben van Ommen, TNO)
  • de persoonlijke aanpak van verstoringen en belastingen van het lichaam (Drs. Kim van Wetten)

Met dit programma willen we u een zo breed mogelijk beeld van de mogelijke toepassingen van personalized nutrition meegeven. Onze sprekers zijn het er in ieder geval over eens: personalized nutrition heeft de toekomst!

Let op: de ontvangst is om 13.00 uur in plaats van 10.00 uur!

Aanmelden en informatie
U kunt zich hier aanmelden

Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat via educatie@atrium-innovations.nl. Wij zijn van 8.30 uur tot 17.00 uur te bereiken op tel. 036 – 546 09 30.