Symposium 2017

25ste Folia Orthica Symposium in teken van Personalized Nutrition

Met als speciale gastspreker André Kuipers, arts en astronaut

(C) Speakers Academy - Walter Kallenbach

© Speakers Academy - Walter Kallenbach

Nu direct aanmelden

Donderdag 21 september 2017 is een bijzondere dag. Voor de 25ste keer wordt het Folia Orthica Symposium  georganiseerd. Om er een knallend symposium van te maken, brengen we een zeer actueel thema: personalized nutrition. Gedurende de dag vertellen interessante en deskundige sprekers over personalized nutrition. En als klap op de vuurpijl wordt deze feestelijke dag afgesloten met een boeiende lezing door André Kuipers.

Personalized nutrition: voor buik en brein
Voeding en voedingsadviezen worden steeds persoonlijker en op maat aangeboden: personalized nutrition. Er zijn aanwijzingen dat een persoonlijk voedings- en suppletieadvies een (positieve) invloed kan hebben op de buik (maag, darm, lever) én het brein. Er is bijvoorbeeld steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de darm en het microbioom een grote invloed hebben op de hersenen. De aandacht voor de darm in relatie tot ziekten zoals autisme, ADHD, depressie en Alzheimer is groot. Voeding, medicijnen en suppletie behoren tot factoren die direct of via de darm invloed op het brein kunnen hebben. Op deze dag onderzoeken we met u de rol van gepersonaliseerde voeding in het ontstaan van psychische klachten.

Kunnen op de persoon afgestemde voeding en suppletie een rol spelen in de behandeling? Hoe is het mogelijk om de wetenschappelijke kennis om te zetten in toepassingen in de praktijk? Het zijn relevante vragen die uitnodigen tot het delen van kennis.

Gevarieerd programma
Programma 

Let op: de ontvangst is om 13.00 uur in plaats van 10.00 uur!

Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat via educatie@atrium-innovations.nl. Wij zijn van 8.30 uur tot 17.00 uur te bereiken op tel. 036 – 546 09 30.