Nieuws over probiotica

The Gut Microbiota For Health Experts Exchange is opgericht in maart 2012 door de European Society for Neurogastroenterology and Motility (ESNM). Thema’s die aan de orde komen zijn spijsvertering, immuunfunctie, hersen-darm-as, onderzoek, metabolisme, trends en voeding. Elk thema is aangevuld met een selectie van artikelen uit de wetenschappelijke literatuur, (social) media, en de beste bijdragen van lezers.

One year at a glance

Op dit moment biedt deze website een compilatie aan van de onderwerpen die de meeste aandacht kregen vanaf de oprichting in maart 2012, onder de naam ‘One year at a glance’. Voor elk van deze onderwerpen heeft de redactie aanvullende referenties geplaatst. Er komen ook algemene onderwerpen aan de orde zoals ‘Gut microbes in the context of autism’ of ‘The impact of antibiotics on the gut microbiota’, waarbij simpelweg zoveel mogelijk referenties over dit onderwerp verzameld zijn.
Ten slotte hebben deskundigen uit de wetenschappelijke raad reacties geschreven op specifieke studies met het doel om een en ander begrijpelijker te maken.

The Gut Microbiota For Health Experts Exchange is beschikbaar op www.gutmicrobiotaforhealth.com.

(16-01-14)