Overweegt u een specialisatie in de orthomoleculaire voedingsleer?

De SOE opleiding gaat in september weer van start!

Deze opleiding is een specialisatie voor gezondheidsprofessionals, zoals artsen, specialisten, diëtisten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, apothekers, natuurgeneeskundigen en mesologen.  Na het volgen van deze éénjarige post-hbo opleiding, bent u in staat op systematische wijze verbanden te leggen tussen klachten/symptomen en niet optimaal verlopende stofwisselingsprocessen. Tegelijkertijd krijgt u inzicht in hoe voeding en (micro)nutriënten hierbij van essentieel belang zijn. Zo legt u een fundament om zelfstandig onderbouwde voedings- en suppletieadviezen te kunnen geven die de gezondheid helpen te verbeteren.

Het docententeam bestaat uit artsen, apothekers, therapeuten, diëtisten, een hoogleraar en een medisch (sport)bioloog. In het lesprogramma besteden ze ruim aandacht aan casuïstiek. En dat dat nuttig is, blijkt wel uit het feit dat een groot deel van de afgestudeerden een eigen praktijk begint of de opgedane kennis integreert in bestaande werkzaamheden als gezondheidsprofessional. Na deze opleiding bent u namelijk specialist in voeding, gezondheid en suppletie en beschikt u over de vaardigheid om voedings- en suppletieadviezen op maat te geven ter ondersteuning en bevordering van gezondheid, maar ook ter preventie en behandeling van ziekte.

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding  dient u minimaal in het bezit te zijn van een diploma medische basiskennis volgens PLATO-eisen, óf een vrijstelling hiervan te hebben.

De opleiding is geaccrediteerd door: MBOG, de FONG, de AVIG en Stichting ADAP.

Meer weten? Klik hier of bel ons via 036-5460930.