Binnenkort: Expert Clinic ‘chronisch medicijngebruik en de darm’

Chronisch medicijngebruik en de darm; ondersteunen en bijsturen in de praktijk

De Expert Clinic is een exclusieve nascholing waarbij we verdieping aanbieden omtrent een specifiek onderwerp. Deze Expert Clinic zal plaatsvinden op diverse data in het voor jaar (zie agenda). Drs. Anna Kruyswijk-van der Heijden - arts (niet-praktiserend) met 30 jaar praktijkervaring – zal dieper ingaan op de effecten van maagzuur- en ontstekingsremmers op de darm. Aan de hand van praktijkvoorbeelden illustreert Anna hoe je de gezondheid van jouw cliënten die chronisch medicijnen gebruiken zo goed mogelijk bewaakt. Vragen als ‘wat is van belang bij de anamnese?’ en ‘hoe stuur je bij met o.a. voeding, suppletie en leefstijl?’ zullen worden beantwoord.  Het zal duidelijk worden  dat de symptomen zich niet beperken tot de darm alleen. De darm staat immers in contact met het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormoonstelsel. Andrea van Vuuren (diëtist) licht toe welke producten uit het assortiment van Orthica het lichaam kunnen ondersteunen bij chronisch gebruik van medicijnen zoals maagzuur- en ontstekingsremmers. Hierbij maakt zij gebruik van  de advieskaart ‘Suppletie bij langdurig gebruik van medicatie’.

Accreditatie voor de Expert Clinic wordt aangevraagd bij KTNO (LVNG, VBAG en BATC), AVIG en Stichting ADAP. .

Voor meer informatie, de diverse data en aanmelden: klik hier