Expert Clinic: Gezond ouder worden

We worden ouder, maar ook zieker. De helft van alle Nederlanders heeft minstens één chronische ziekte. Van de 65-plussers heeft zelfs een kleine 70% twee of meer aandoeningen. Mensen willen natuurlijk graag ouder worden, maar zij willen vooral gezond oud worden. In deze Expert Clinic leer je van Lianne Weggemans (MSc) en drs. Wendy Walrabenstein vanuit wetenschappelijke insteek welke factoren gezond ouder worden beïnvloeden en hoe je deze doelgericht kunt aanpakken. Je leert aan welke stappen je kunt denken en hoe je je patiënten kunt motiveren en bijsturen met o.a. voeding, voedingssupplementen en leefstijladviezen. Na deze Expert Clinic weet je hoe je de healthy life span, in plaats van alleen maar de life span, kunt oprekken.

Over de sprekers
Lianne Weggemans is voedingsdeskundige (MSc) en als Scientific Educator werkzaam voor het merk Orthica. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Wageningen in de richting Nutritional Physiology and Health Status. Haar passie is om wetenschappelijke informatie over voeding en voedingssupplementen met een frisse blik te vertalen naar praktische informatie voor in de praktijk.

Drs. Wendy Walrabenstein studeerde, na 15 jaar in de internationale financiële wereld, cum laude af in Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze schreef het boek 'Food Body Mind', werkte op de afdeling kindergeneeskunde en oncologie bij het Amsterdam UMC en startte haar eigen praktijk voor voeding & diëtetiek. Ze is projectleider en promovendus bij Reade (centrum voor reumatologie en revalidatie), waar zij samen met prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg het initiatief nam voor haar droomproject: onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma op basis van plantaardige voeding, beweging en stress management op patiënten met reuma en artrose.

Datum: dinsdag 26 november
Tijd: 16.00 uur - 21.30 uur
Locatie: Novotel Brainpark, Rotterdam
Sprekers: Drs. Wendy Walrabenstein en Lianne Weggemans
Accreditatie is aangevraagd bij: AVIG (Artsenvereniging Integrale geneeskunde, hieronder vallen VHAN, ABB, ABNG-2000, NVNR) , KTNO (hieronder vallen VBAG, LVNG, BATC), NVD (Diëtisten, via St ADAP), MBOG, RM/NVVM (Mesologen) en NWP, CAT
Kosten: €30,-. De prijs is inclusief hand-out en een buffet met salade, soep en brood.

Inschrijven: Klik hier om in te schrijven.