Webinar immuunsysteem

Nutriënten  ter ondersteuning van het immuunsysteem 

Chronische vermoeidheid, concentratieproblemen, pijnlijke spieren en hoofdpijnen die regelmatig terugkomen en maar niet over gaan; het zijn symptomen die enkele maanden, soms zelfs jaren na een doorgemaakte infectie kunnen blijven bestaan. Het is een diversiteit aan chronisch, sluimerende klachten die kenmerkend zijn voor het post-viraal syndroom (PVS), ook wel het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) of Myalgische Encefalomyelitis (ME) genoemd. Bij PVS is het immuunsysteem chronisch, op relatief lage intensiteit actief en raakt ontregeld. Het immuunsysteem verbruikt veel energie waardoor chronische vermoeidheid één van de meest voorkomende klachten is.

Lianne Maan, Scientific Educator, vertelt in dit webinar wat het post-viraal syndroom inhoudt, hoe het immuunsysteem met onder andere T- en B-cellen, interleukinen, cytokinen en antistoffen geactiveerd blijft en welke nutriënten je in kunt zetten ter ondersteuning van het nog altijd actieve immuunsysteem. Bij PVS zal ook aandacht nodig zijn  voor het beperken van de virale replicatie in de lichaamscellen waarbij nutriënten zoals quercetine, lactoferrine en curcumine kunnen helpen. En denk, niet te vergeten, aan de energieleverende mechanismen die van belang zijn voor het functioneren van het immuunsysteem en het verminderen van de vermoeidheidsklachten. In dit webinar leer je meer over de orthomoleculaire mogelijkheden bij het post-viraal syndroom.

Over de spreker
Lianne Maan is werkzaam als Scientific Educator en is gespecialiseerd in het effect van voeding en voedingsstoffen op de gezondheid. Ze geeft regelmatig trainingen en presentaties over de werking van kruiden en nutriënten in het lichaam. Dit helpt om de juiste nutriëntadviezen te geven aan jouw cliënten.

Datum: dinsdagavond 8 december van 20.00-21.00 uur
Doelgroep: gezondheidsprofessionals
Plaats: thuis op de bank via je laptop, tablet of computer
Spreker: Lianne Maan
Prijs: gratis
Inschrijven: klik hier