Registreer nu: Digital Expert Clinic huid-darm connectie

De huid-darm connectie
Van mechanisme naar behandelopties bij chronische huidproblemen

In deze Expert Clinic leert u van Marcelline Goyen (huid- en darmtherapeut) en Andrea van Vuuren (voedingskundige) chronische huidproblemen vanuit de huid-darmvisie te benaderen en hoe je diverse huidproblemen doelgericht kunt aanpakken met o.a. voeding, voedingssupplementen en leefstijladviezen.

De huid-darmconnectie
De overtuiging dat de basis van onze gezondheid in onze darmen ligt, krijgt zelfs in wetenschappelijke kringen steeds meer steun. Het is dan ook niet verrassend dat mensen met acne, eczeem, psoriasis en andere chronische huidaandoeningen opvallend vaak ook darmklachten hebben zoals verstopping of juist diarree, opgeblazen gevoel, winderigheid en buikkrampen. Vergelijkbaar met de hersen-darm-as, bestaat er ook een huid-darm connectie. In deze Expert Clinic gaan Andrea van Vuuren en Marcelline Goyen in op de onderliggende mechanismen van de huid-darmconnectie. Ze belichten aan de hand van wetenschappelijke literatuur en casuïstiek hoe u met behulp voeding, voedingssupplementen en leefstijladviezen chronische huidproblemen kunt voorkomen en behandelen.

Marcelline Goyen heeft ruim 20 jaar werkervaring als huidtherapeut. Vanuit de zoektocht naar het hoe en waarom van huidproblemen stuitte Marcelline Goyen op de rol van de darmen.
Na een opleiding tot darmtherapeut (2009) kon ze beide werkvelden combineren. Naast verschillende praktijktrajecten waarin ze mensen met onder andere eczeem succesvol behandelde, werkte ze ruim zes jaar aan de research voor haar boek ‘De huid-darm connectie’ ©2019. Het boek is geen eindstation, maar een wegwijzer voor eenieder die meer inzicht en wetenschappelijke onderbouwing zoekt in ‘de huid-darm connectie’

Andrea van Vuuren is voedingskundige en Scientific Educator. Ze is specialist op het gebied van probiotica en al meer dan 20 jaar werkzaam voor het merk Orthica. Door haar jarenlange ervaring is ze in staat om op een duidelijke, begrijpelijke manier de vertaalslag te maken van wetenschappelijke informatie naar praktisch toepasbaar advies over voedingssupplementen.

Praktische informatie:

Datum: 19 oktober 2020
Tijd: 13.30 uur - 17.25 uur
Sprekers: Marcelline Goyen, huidtherapeut en auteur en Andrea van Vuuren, voedingskundige
Accreditatie: is aangevraagd bij bij KTNO (MBOG,FAGT, VBAG, LVNG, NVST, CAT, VIV, VVET), AVIG (VHAN, ABB, ABNG-2000, NVNR), NVD, NvH , NVVM/RM, NWP, VNT. Het certificaat wordt na afloop verstrekt door Stichting Educatie Atrium Innovations
Locatie: het gaat om een digitaal event
Kosten: € 17,50 excl.BTW
Inschrijven: klik hier