Vrouwelijke hormonale disbalans

Over schildklier, PMS en vruchtbaarheid

Leen Steyaert legt in deze Orthomoleculaire Kennisdag uit waarom de overgang niet de oorzaak is van schildklierproblemen, maar dat hormonale disbalansen in de jongere jaren hiermee in verband staan. Wist u bijvoorbeeld dat progesteron van belang is voor de aanmaak van schildklierhormonen? Op jongere leeftijd kan het lichaam van de vrouw een hormonale disbalans (zoals een progesterontekort of oestrogeendominantie) beter opvangen waardoor schildklierproblemen minder snel tot uiting komen. Deze vrouwen ervaren mogelijk wel PMS klachten of een verminderde vruchtbaarheid. In de overgang is er, bovenop een eventuele disbalans, een extra daling van oestrogeen en progesteron waardoor het lichaam terugvalt op andere systemen; met name de bijnieren. Echter, als er vanuit het verleden te veel druk op de bijnieren heeft gestaan, kunnen er tijdens de overgang te grote schommelingen ontstaan waardoor latente klachten naar boven kunnen komen en bestaande klachten heviger kunnen worden. Zo ook schildklierproblemen.

Als natuurkundig menopauzeconsulent en auteur van meerdere boeken, waaronder de bestseller Stralend door de menopauze, is Leen Steyaert gespecialiseerd in het optimaliseren van het zelfhelend vermogen van de vrouw vanuit een holistische benadering. Met voeding, suppletie en leefstijl kan veel bereikt worden voor de hormonale balans en daar kunnen vrouwen op latere leeftijd veel profijt van hebben.

Door in te gaan op de oestrogeen/progesteron balans en de werking van nutriënten in het lichaam, legt Scientific Educator en voedingsdeskundige Lianne Maan verbanden tussen lichaamsprocessen, PMS en vruchtbaarheid. Lianne legt uit welke nutriënten ondersteuning kunnen geven bij het herstel van het natuurlijke evenwicht, hoe kruiden en nutriënten werken in het lichaam en wat de wetenschappelijke onderbouwing hiervoor is.

Praktische inzichten
Aansluitend zal een AOV Product Specialist ingaan op de toepassing van adviezen in de orthomoleculaire praktijk. U krijgt ruimte voor het stellen van vragen en voor het delen van ervaringen, zodat u bruikbare handvatten en inzichten krijgt die u helpen om uw cliënten advies te geven.

Voor wie? Gezondheidsprofessionals (artsen, therapeuten, diëtisten, etc)
Wanneer?
Vrijdag 22 maart
Hoe laat? 9.00 uur - 13.00 uur
Waar? Educatiecentrum Atrium Innovations,  Almere
Door wie?
Leen Steyaert, Lianne Maan en Productspecialist
Accreditatie?
Voor deze Kennisdag is accreditatie aangevraagd bij: MBOG, KTNO (hieronder vallen VBAG, LVNG, BATC), NWP, VNT, en RM-NVVM (Mesologen). Certificaten worden nagestuurd op basis van de deelnemerslijst
Kosten? De kosten voor de Kennisdagen bedragen € 30,00 p.p.
Inschrijven? 
kan hier of mail naar educatie@atrium-innovations.nl