Webinar auto‑immuniteit: schrijf nu in!

Webinar over auto-immuunziekten
Auto-immuunziekten komen steeds vaker voor en er worden ook steeds meer nieuwe aandoeningen geregistreerd als auto-immuunziekte. Het gaat dus al lang niet meer alleen over reuma, ziekte van Crohn, diabetes type I of MS maar ook de incidentie van coeliakie, de ziekte van Ménière en Lichen Sclerosus nemen in rap tempo toe. Maar waar komen de klachten precies vandaan? Welke factoren zijn belangrijk? Wat is de rol van de darmen? Hoe maak je je advies persoonlijk? Welke rol speelt vitamine D? Hoe motiveer je je cliënt?
In dit 90 minuten durende webinar zoomen we samen met twee bevlogen sprekers in op auto-immuniteit.
Maartje Wijnhoven (orthomoleculair therapeut) geeft een introductie in auto-immuniteit en vertelt onder andere over AISA (Autoimmune Syndrome Induced by Adjuvants), ofwel; auto-immuunziekten die ontstaan door een externe trigger zoals infecties, lichaamsvreemde materialen (borstimplantaten), zware metalen e.d. Ook bespreekt zij het belang van nutriënten in de preventie van auto-immuniteit.
Marjan Timmerman (orthomoleculair dietist en darmtherapeut) zal zich vervolgens toespitsen op enkele uitingen van auto-immuniteit waaronder Lichen Sclerosus. Ze neemt u mee in het kenmerkende klachtenpatroon en laat u vanuit haar persoonlijke praktijkervaring zien met welke adviezen zij deze cliënten helpt.

Wanneer: 22 juni
Waar: online
Tijdstip: 19.30 uur- 22.00 uur
Sprekers: Maartje Wijnhoven en Marjan Timmerman
Kosten: gratis
Accreditatie: KTNO in aanvraag
Meer informatie en inschrijven: klik hier