Docenten

Het docententeam bestaat uit gezondheidsprofessionals zoals artsen, apothekers, therapeuten en diëtisten. Deze diversiteit aan docenten geeft een goede representatie van de diverse disciplines die zich bezighouden met voeding en gezondheid. Uniek aan de opleiding is de hoge opleidingsgraad van de docenten. Vrijwel alle docenten hebben een universitaire opleiding afgerond. Daarmee is deze opleiding van ongekend hoog (wetenschappelijk) niveau. Hieronder stellen de docenten zich aan u voor.

Maartje Wijnhoven
Orthomoleculair therapeut

Hoofddocent aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie

Na haar studies Farmacie, orthomoleculaire therapie en werkzaam te zijn geweest in het ziekenhuis in Venlo is Maartje in 2009 haar eigen praktijk voor natuurgeneeskunde in Roermond gestart . Daar kunnen mensen terecht voor diverse gezondheidsklachten en  geeft zij ook adviezen over preventie, voeding en het gebruik van voedingssupplementen. Zij  geeft tevens  diverse bij- en nascholingen voor artsen en therapeuten.

Website: www.maartje-wijnhoven.nl

Drs. Anna M. Kruyswijk - van der Heijden
Niet praktiserend arts

Lid van de wetenschappelijke adviesraad en van de symposiumcommissie van de Stichting Educatie Atrium Innovations, docent ‘Systeembenadering voeding & gezondheid’, Preventie en Leefstijl en ‘Allergie en Voedselintoleranties’ aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie. 

Na 30 jaar praktijkervaring als behandelend arts, legt zij zich sinds 2008 geheel toe op preventie. Vanuit haar organisatie Jouw Voeding geeft zij voorlichting over voeding en gezondheid. Tevens  is ze docent en gastdocent aan verschillende opleidingen.

Website: www.jouwvoeding.com

Edith de Jong
Natuurvoedingsdiëtist en mesoloog

Docent ‘Metabool Syndroom’ aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie.

Edith is orthomoleculair diëtist en mesoloog met praktijklocaties in Laren en Naarden-Vesting onder de naam ‘Praktijk voor Mesologie het Gooi’. Zij ziet gezonde voeding als de basis voor het goed functioneren van het lichaam. Vanuit haar achtergrond als diëtist geeft ze ook voedingsondersteuning, maar dan op een mesologische wijze.

Website: www.mesologiehetgooi.nl

Cindy de Waard
natuurgeneeskundige en farmaceutisch wetenschapper

Docent ‘Maag en Darmen’, ‘zuur-en basevormende voeding’, ‘detoxificatie en vasten’, ‘vruchtbaarheid en postnatale ontwikkeling’ en ‘immuunsysteem’ aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie.

Cindy is natuurgeneeskundige en farmaceutisch wetenschapper. Nadat zij zich enkele jaren bezig heeft gehouden met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van darmgezondheid en kruidengeneeskunde, richt zij zich nu op gezondheidsvoorlichting en het behandelen van mensen met darmgerelateerde klachten. Omdat ze zowel een 6-jarige opleiding tot natuurgeneeskundige als een universitaire opleiding tot wetenschapper gevolgd heeft, is ze in staat om de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe te passen in haar werkzaamheden als therapeut, schrijver en docent.

Website: www.jouwgezondedarmen.nl

Mirjam Bakker
Natuurvoedings- en orthomoleculair diëtist

Docent ‘voedselovergevoeligheden’ , ‘vitaminen en mineralen’, aan de  opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie

Mirjam Bakker is natuurvoedings en orthomoleculair diëtist en  heeft sinds 2002 haar eigen praktijk’de dieetwinkel’ in Den Haag.  Naast de praktijk geeft zij voedingsworkshops en voedingsleerlessen aan therapeuten en (para-)medici. Mirjam Bakker is co-auteur van het boek ‘Voedingspiramide’.

Website: www.dedieetwinkel.nl

Drs. Boudewijn van den Aarsen
Apotheker

Docent  ‘(Ortho)moleculaire biochemie’ en ‘interacties’ aan de  opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie

Boudewijn van den Aarsen is sinds 2004 werkzaam als apotheker bij Mediq Apotheken Goeree-Overflakkee. Naast het werk in de apotheek is Boudewijn van den Aarsen voorzitter van de Stichting Farmaceutische Thuiszorg Goeree-Overflakkee en denkt hij mee met verschillende groepen en projecten binnen de Mediq organisatie.

Drs. Geert Kingma
Natuurgeneeskundig arts

Docent ‘hart en vaten’ en ‘laaggradige ontstekingen’ aan de  opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie en is regelmatig spreker voor Stichting Educatie Atrium Innovations.

Geert Kingma is Natuurgeneeskundig arts, gespecialiseerd in de orthomoleculaire en natuurgeneeskundige behandeling van cardiovasculaire aandoeningen. Hij is werkzaam in de Oosteinde Walborg Kliniek in Amsterdam.

Drs. Barbara Havenith
Vrouwenarts, Orthomoleculair arts

Docent ‘Hormonen’ aan de  opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie en is regelmatig spreker voor Stichting Educatie Atrium Innovations.

Barbara Havenith is orthomoleculair arts én vrouwenarts  in haar onafhankelijke gynaecologiepraktijk ‘Vrouwenpoli Boxmeer’.  Tot 2011 werkte zij in diverse ziekenhuizen.  Zij combineert de reguliere aanpak met leefstijl- en voedingsadvies en met complementaire methoden, waar dat door vrouwen gewenst wordt en mogelijk is. Tevens leidt zij verloskundigen op in medische vaardigheden, communicatie en teamwork. Barbara is coauteur van het boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’.

Website: www.vrouwenpoliboxmeer.nl

Dr. Raymond Pahlplatz
Orthomoleculair arts

Docent ‘Stress, Burn-out en Hormonale disbalans’ aan de  opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie en is regelmatig spreker voor Stichting Educatie Atrium Innovations.

Dr. Raymond Pahlplatz is werkzaam bij het Internationaal Biomedisch Centrum Leende. Deze artsenpraktijk is gespecialiseerd in orthomanuele en orthomoleculaire therapie en toxische metaalontgifting. Raymond Pahlplatz geeft internationaal lezingen, waarbij aandoeningen gerelateerd toxische belasting, ziekteverwekkers en omgevingsfactoren centraal staan.

Website: www.ibc-leende.com

Ing. Theodoor Scheepers
Chemisch ingenieur

Docent  ‘Laboratoriumonderzoek en referentiewaarden’  en ‘interpretatie labuitslagen’ aan de  opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie en is regelmatig spreker voor Stichting Educatie Atrium Innovations.

Theodoor Scheepers studeerde HBO-A en B Medische Chemie, Milieukunde en deed diverse buitenlandse specialisaties. Inmiddels heeft hij meer dan 10 jaar ervaring in onderzoek op het gebied van Lyme en is algemeen directeur van het onderzoekscentrum Pro Health Medical te Weert. Pro Health Medical is een laboratorium gespecialiseerd in standaard laboratoriumdiagnostiek, maar ook diverse testen die uniek zijn.

Website: www.prohealth.nl

Lianne Maan MSc.
Diëtist en gezondheidswetenschapper

Docent ‘Evidence Based Nutrition’ aan de  opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie en is regelmatig spreker voor Stichting Educatie Atrium Innovations.

Lianne Maan is voedingskundige en scientific educator bij Atrium Innovations. Zij coördineert educatie-activiteiten bij Atrium Innovations zoals het Folia Orthica symposium, kennisdagen en webinars. Tevens geeft zij trainingen over de relatie tussen gezondheid, voeding en suppletie.

Marjan Timmerman
Orthomoleculair diëtist en darmtherapeut

Docent ‘Gezonde Basisvoeding’ aan de  opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie.

Marjan Timmerman is eigenaar van praktijk Dynamic Bureau voor Voedingsadviezen met vestigingen in Goes, Hoogerheide, Hoeven en Rijen. Ze specialiseerde zich in sportdiëtetiek en bariatrische patiënten. Maag en darmen hebben haar speciale aandacht.

Website: www.dynamicvoedingsadviezen.nl/