Sprekersinformatie

Drs. Anna Kruyswijk-van der Heijden heeft 30 jaar praktijkervaring als behandelend arts. Sinds 2008 legt zij zich geheel toe op preventie vanuit haar organisatie Jouw Voeding.

Prof. dr. ir. Huub Savelkoul is hoogleraar Celbiologie en Immunologie aan Wageningen Universiteit en heeft zich gespecialiseerd in de relatie tussen voeding, darmen, immuniteit en gedrag.

Prof. dr. ir. Ger Rijkers is medisch immunoloog en hoogleraar Biomedical and Life Sciences. Hij is head of Science Department aan de University College Roosevelt in Middelburg en verbonden aan het laboratorium voor Medische Microbiologie en Immunologie van St. Antonius Ziekenhuis.

Laura Steenbergen, PhD werkt als postdoc aan onderzoek met betrekking tot de darm-brein as, en hoe deze gedrag en cognitie beïnvloedt. Op dit moment onderzoekt ze de invloed van voedingssupplementen en leefgewoonten op de darm-brein as en de cognitie.

Dr. ir. Ben van Ommen is onderzoeker bij TNO waarin hij zich focust zich op de systeembiologie gericht op metabole gezondheid en ziekte. Hierbij worden zowel innovatieve methoden onderzocht die gezondheidseffecten van voeding en nutriënten bij gezonde mensen kunnen aantonen alsmede de mogelijkheden om toepassingen om optimale metabole gezondheid te behouden en te verbeten, te implementeren .

Drs. Nina Weiss is gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde en F.X. Mayr-therapie. Sinds 2013 is zij ook werkzaam in de HOED Onder de Linden te Arnhem. Nina organiseert en begeleidt Mayr-darmreinig-ingskuurweken op locatie voor patiënten en artsen.

Drs. Kim van Wetten is arts en werkt volgens de principes van de natuur-, orthomoleculaire en functionele geneeskunde. Zij is werkzaam als vrijgevestigd arts in Bunnik in een integrale praktijk en voor het Europees Laboratorium voor Nutriënten. Kim heeft ervaring opgedaan in de behandeling van kinderen en volwassenen met autisme en ADHD, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en vermoeidheidsklachten.

Dr. André Kuipers is arts, astronaut en ambassadeur van de aarde. André is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis.  In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door.