Over het vaktijdschrift

Voedingswaarde biedt professionele, actuele, en objectieve vakinformatie op het gebied van gezondheid, voeding en suppletie. De stijl is vernieuwend, inspirerend, diepgaand, praktisch en onderhoudend. In de juiste mix van wetenschap en praktijk.  Het vaktijdschrift is gericht op alle gezondheidsprofessionals met interesse in de mogelijkheden van voeding en suppletie in relatie tot gezondheid. Maar ook studenten, wetenschappers en medewerkers van apotheken en adviesdrogisten behoren tot de doelgroep. Voedingswaarde is een belangrijk platform voor kennisuitwisseling tussen gezondheidsprofessionals met verschillende visies. Dit biedt de lezers ondersteuning bij het geven van voedings- en suppletie-adviezen opmaat. 

Over de inhoud

Zo vindt u verdieping in artikelen over de complementaire mogelijkheden bij belangrijke (chronische) aandoeningen of in beschouwingen over de gezondheidseigenschappen van een bepaalde nutriënt of voedingsmiddel. De wetenschap komt aan bod in literatuurstudies en in verslagen van onderzoeken met voeding(sstoffen), onder andere door studenten van Wageningen Universiteit. De mens achter de professional leert u kennen in uitgebreide interviews en via de rubriek ‘Praktijkwaarde’, waarin u een dag uit het leven van een zorgverlener mee beleeft. Uiteraard biedt Voedingswaarde ook ruimte voor beschouwing, opinie en visie, bijvoorbeeld in columns en in de rubriek ‘Opiniewaarde’, met uiteenlopende standpunten over een actueel gezondheidsthema.

En dan zijn er nog diverse rubrieken met nieuwsberichten, vragen van lezers, interessante boeken en met een recept van een gezond maar vooral ook smakelijk gerecht.