Laboratoriumonderzoek toepassen in je praktijk

Via laboratoriumonderzoek kom je veel te weten over de fysiologische gesteldheid van je cliënt. Deze kennis kan een belangrijke bijdrage leveren aan je orthomoleculair voeding- of suppletieadvies. Zo kun je hiermee vaststellen of er sprake is van voedingsdeficiënties, zware metalen belastingen, overgevoeligheden, infecties met schimmels, parasieten en andere micro-organismen, en kan er bijvoorbeeld een beeld gevormd worden over de status van het microbioom en de darmdoorlaatbaarheid. Dit biedt aanvullende informatie die helpt bij het stellen van een diagnose en het opstellen van je behandelplan.
Na deze les weet je bij welke ziektebeelden een laboratoriumonderzoek nuttig is voor je behandelplan. Je weet ook hoe en waar je laboratoriumonderzoek aanvraagt en hoe je de uitslagen moet interpreteren. Je leert waar je op moet letten en wat de uitslagen zeggen over de gezondheid van jouw cliënt. Je kunt je behandeling met de uitslagen onderbouwen en de effecten monitoren middels laboratoriumonderzoek. Hierdoor geef je jouw cliënten net wat extra inzicht geven in zijn of haar gezondheidsstatus.

Docent
Ing. Theodoor Scheepers is chemisch ingenieur en algemeen directeur van het onderzoekscentrum Pro Health Medical te Nederweert en docent aan de Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie waar deze les onder valt.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Beschikbare laboratoriumtesten
  • Kwaliteit (sensitiviteit, specificiteit, validiteit en reproduceerbaarheid) van laboratoriumtesten
  • Voedingstekorten aantonen middels laboratoriumonderzoek
  • Zware metalen aantonen middels laboratoriumonderzoek
  • Laboratoriumtesten voor de status van aminozuren, organische zuren en vetzuren
  • Laboratoriumtesten voor de darmpermeabiliteit en microbioom
  • Hanteren van referentiewaarden volgens Farmacodiagnostisch Kompas
  • Interpreteren van laboratoriumonderzoek
  • Procedure van aanvragen

Voor wie?
Deze les is bestemd voor gezondheidsprofessionals, de beschikken over medische basiskennis en bijgeschoold willen worden in de mogelijkheden van laboratoriumonderzoek in de praktijk.

Lesniveau
De Orthomoleculaire lessen worden gegeven op HBO+ niveau

Wat ga je leren?
Na het volgen van deze les heb je gedegen kennis over het aanvragen en interpreteren van laboratoriumonderzoek en ben je in staat deze kennis toe te passen in diagnostiek en behandelplan.

Lesmateriaal
De deelnemers krijgen een syllabus met de presentatie en een dictaat

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij KTNO (BATC, CAT, VBAG, LVNG, VIV)

Kosten
€ 69,- inclusief btw, koffie, thee, gezond lunchbuffet en lesmateriaal

Datum
zaterdag 8 februari 2020

Tijd
9.00 - 17.00 uur

Locatie
Educatieruimte Atrium Innovations in Almere

Inschrijven